Eerste bundel nieuwe en verbeterde volksdichten [Bladmuziek]. - Van Offel, Hendrik (Antwerpen : Mees, B.J., 1887)
Deze bundel bevat volgende gedichten en liederen
Wat ik haat en wat ik min
Over de Geuzen van voorheen - aan de Geuzen van heden
Amor's slaap
Flamingantenplicht
Mijn kamertje
Het Weesje en het Wolkje
Strijdlied der transvalers
De Juffer en de Musch
België aan Holland
Moederangst
De hedendaagsche Geuzen
Een Vlaamsche jongen
Hoezee! o Wee!
Ons Gerstenbier
Aan den "Ambiorixkring"
Madeliefken
Het Paterken en het Nonneken
Aan den "Breidelzonen"
Zij zullen haar niet hebben
Liezeken
Strijdlied voor den "Ambiorixkring"
De Lichtekooi
De Jongens der 4e Wijk
De Moeder
'k Ben in mijn Vaderland geweest
Eene Dochter des Heeren
Ik ben weer fier
Veld-Vioolken
Vrij of Dood
Gekke Jan
Ware ik eens...
Ze is henen!
Wat me, in 't veld al leeren kan
Pieter en Truiken
Bij den dood van Hendrik Conscience
Op het Meir
Janneken en Mieken
De Lanbouwer
De Sneeuwvlokjes
Weg met het ministerie!
Het Fijnnaaisterken
Naar Buiten
Deze bundel bevat 46 liederen en gedichten
Nederlands
Bladmuziek
Keywords: liederen