Jan Pierewiet [Bladmuziek] : n' bundel liedjes - Wolsey, Boy (Assen : Van Gorcum-Hak & Prakke, 1947)
Deze bundel bevat volgende liederen
Bij 't krieken der dagen
Ochtendlied
Meimorgen
Wordt wakker!
Goede morgen
's Morgens vroeg
Hagel en sneeuw
Wees gegroet, volschone lentetijd!
Wij zijn jong
Heideliedje
Trek er op uit!
Het voorjaat
Makkers, aan boord!
Beurt onze vlaggen...
Solidariteitslied
De fiere pinksterblom
Trekt uit
De paden op, de lanen in
Uit der dagen grauwe zorgen
Reislied
Als wij schrijden...
Het zonlicht tegemoet
NTB lied
Makkers op!
De Wielewaal
Vacantielied
De heer van zorgenvrij
Anne Marieken
Wat is de wereld wijd!
Des zomers
De zwerver
't Ros Beyaard
Driekoningenlied
Vedeldi vedeldei
De scheresliep
Den uil
Des winters als het regent
Jan Hinnerik
Lieve lente
Ain boer...
Een vreemde, arme snuiter
De drie ruitertjes
Kameraden der bergen
Sarie Marais
Daar was een sneeuwwit vogeltje
Die mei plezant
Het molentje
Het nestje
Wijs mij dat bloemke blauwe
Zonnelied
De kerk in het bos
Klokke Roeland
De grouster weagen
Schoon lieveken
Te Kieldrecht
Hoort! Zegt het voort
Den mei die is geplant
Huisvader
Mijn Nederland
Merk toch hoe sterk
Voorwaarts
Fris als de morgen
Zwerverslied
De blauwe strijders
Bakmars
Wandelsport
Marslied
Laat ons juichen
't Is meie!
In de regen
Hoog op de gele wagen
Waar dat men zich al keert
Kamplied
De trommelaar
Ubi sunt gaudia
Jan Pierewiet
Een jager
De neuzen
Spotliedje
Het kwezelken
Nen boer uit Zwitserland
He, daar!
In den tijd der patriotten
Brio!
Klaas, die sprak zijn moeder aan
Daar reed een boer naar Leuven
Daar vaart een man op zee
Molenaartejs wind
Liedje van den beer
Wij zijn al bijeen
Daar ging een meid om water uit
De vastenavond die komt an
Springt op en toon je schoen
Een kalemanden rok
Ik kwam lest over ee berg gegaan
Trara, zo blazen de jagers
Internationaal trekkerslied
Vrienschap
Green-Sleeves
Believe me, if
Une perdriole
Ne tombez jamais
An dem Reinstein Frülingsmorgen
Du mein einzig licht
Drunten im Unterland
De jachtpatij
Daar was een kwezelken
De Linde
Verlangen
Het angelus klept in de verte
De nachtegaal die sank een lied
Al tussen twee hoge bergen
Naar Oostland wil ik varen
Ik hoorde dees dagen
Meisken jong
Van twee koningskinderen
Ik zeg adieu
Kampvuurlied
Het hillebrantslied
Het slot in Oostenrijk
Schoon lief, hoe ligt gij hier
Daar was laatst...
Die winter is vergangen
Die winter is verganghen
Zwanenzang
De gedachten zijn vrij
Dona nobis pacem!
Avondstilte
Wilt heden nu treden
O heer, die daar...
Vlammen, laait op!
Wilhelmus
O Nederland, let op uw zaak!
Laat zang en spel
Rust u ten strijd!
Reis naar Island
Alle die willen naar Island gaan
Wel Island
Broeders, verheft u...
Als de rombom heeft geslagen
Zekerheid
Er is geen mooier, wijder land
Avond
Nachtwachterslied
Nederlands
Frans
Duits
Engels
Partituur
Keywords: liederen; partituren