Geschiedenis van den vooruitgang der menschheid : studiën op het gebied van ontwikkeling en beschaving. - Henne-am Rhyn, Otto; Kuyper, G (Amsterdam : Brinkman, 1879)
Bibliotheek Anseele
Vanaf deel 2 (1880) vertaling en bewerking overgenomen door J. Sepp
Het eerste deel verscheen onder de titel: De ontwikkelingsgeschiedenis der menschheid : cultuurhistorische studiën
Nederlands
Meerdelige publicatie