Volksliedjes en gedichten [Bladmuziek] = Chants et chansons. - Luppe Scherpschieter (Brussel : Van Buggenhoudt, 1858)
Bibliotheek Anseele
Deze publicatie bevat volgende liederen en gedichten
Voorpraet
De menschlievendheid van de Jug' de Pées
Matant 15 cent! Of den omberghertigen berg van bermhertigheid
Luppe in d'Helle
Het verschil tusschen den rijken zattekul en den werkman die drinkt als hij dorstig is
Luppe in de statenkamers
De koningin; ernstig en historisch verhael van hunnen oorsprong en het oordeel van Ons Heer over hunne nuttigheid
Mie die Jan zijn congé geeft, of het afscheid van twee minnaers
Jan Pataet over de kiezing van den 10en december 1857
De krinoliensche wind-vernietigende dompers
Den hemel verteld op ze Brussels vloms
Le bonheur de la Belgique
Les grands, ou ce que les grands appellent grandeur
Vandalisme et économie du consiel communal de Bruxelles
Le 13 juin 1857 ou la fin du monde
Le pousse-cul devenu tire-cul ou le massacre de la liberté
La faim
La guerre
D'sus la question d'Orient
La liberté alarmée
Pour un liard d'eau, tout un seau
Belges, sauvez la liberté
La mort des Torquemada asphyxiés dans l'urne électorale le 10 décembre 1857
Eerste bundel in het Nederlands; tweede bundel in het Frans
Nederlands
Bladmuziek
Keywords: poëzie; liederen