Meigave voor het Nederlandsche proletariaat : verzen van Dirk Troelstra - Troelstra, Dirk; Troelstra, Pieter Jelles (Amsterdam : Ontwikkeling, 1922)
Deze brochure bevat volgende liederen en gedichten
Arbeiderslied
Oude proletariërs
Propagandaliedje
Hier staan wij!
Schootsvellied
Aan de strijders
Voorjaar in het pension
De boodschap op de hei
Onterfde massa!
Tijdgedicht
Toekomstlied
De koetsier
Bourgeois en proletariër
Het kroningslied van een hongerlapper
Vloed
Bij een executie
De zanger
Proletariërskind
Antwoord aan den patroon
Het proletariaat
Morgenuur
De geschondene
Voor het lompenproletariaat
Werk zoeken
Ode aan Mathilda
Moeder ga voor je kindje staan
De zegening der campagna
Uit Zuid-Tirol
Processie
Oogstlied
Bij 't lengen der dagen
Vervreemding
Vredesboodschap
Van den ezel
Nederlands
Brochure
Keywords: poëzie; liederen; partituren