't Oproer kraait [Bladmuziek] : geïllustreerd gezangboek voor rebellen. - van de Merwe, Jaap (Den Haag : Bert Bakker, 1969)
Deze boek bevat volgende liederen
't Is om de poen te doen
Ballade van de ontoereikendheid van 's mensen streven
Geef mij m'n poen! En gauw!
Recht naar de kroegen en de wijven
De bankiertjes
Een vos kapt misschien 'ns een kip
Mijin vaders graf
Weer is een moord gestoken
Wij trekken van de steun
Armeluis blues
Weverkens Prijzenballade
De hemel is al half van mij
Pas als je baait in weelde
Nieuw lied op de dure tijd
Afbetaling blues
De mormeltjes van de grote stad
Laat de baas de pest maar krijgen
Prolenlied
Ik en mijn baas
Yotto na
De luie ambachtlieden
De vakbondsvrouw
Smeer 'm zeeman! Smeer 'm
De wevers
Het stakingslied van Hollywood
Kanaljelied
Hoog bal of de autoriteiten in de bocht
Hoge heren van 't gezag
De bioloog van Berlijn
Arme ouwe
Dag kakkerlakkie
Meneer het kamerlid
Trouw aan de vorst
Gift voor de studentengeest
Nee grote heren gij zijt lang niet kwaad
Nog wat geleerd op school, m'n zoon?
Werkmanskind
Nee dominee, daar doen wij niet aan mee
Zij was knetter, hij was gek
De verhangene
Waarom zo droevig dat lied?
De kleine man
Hier cholera, daar cholera
Bemoediging
God schiep de man
Neem d'r nog eentje
Ku Klux Klan
Sikalele
Blank-van-vel blues
Het Jodekind
Ballade van de Jodenhoer Marie Brecht
Pluizen in de wind
Mensen zonder gladde ringen
Naar omstreeks kerst...
Wie z'n vader heeft vermoord...
Als je mij soms schrijven wou
De legerpredikant
De rode heuvel
Kanonnesong
De dienstweigeraar
Mobilizeer het hele leger!
De tegensporrelige loteling
Ei bloot wegens hoempapa of thuisfront hoezee
Josjke wordt soldaat
Wiegeliedje tussen Saigon en Hanoi
Maria
Het wijnglas
En wat kreeg nou de soldaat z'n vrouw...?
Hoeladie-A-Bom
't Zal een droom zijn...
Vlaanderen in nood
Moreton Bay
De Moerbrigade
Zee, breng mijn zoon terug
Als er geklapt wordt, kijk dan
Sinds hier Franco met kornuiten...
Het licht van de nachttrein
Adelita
Onze dag zal komen
Slaat op den trommele
Lied der illegale Israëlvaarders
Revolutie Rumba
Que tururururu
Zo'n rebelse meid
Maagdenhuislied
De Internationale
De Interseksuele
Zo gaat ie goed
Nederlands
Partituur
Keywords: strijdliederen; liederen; partituren