Le chansonnier de la jeunesse belge = Het Liederboek van de Belgische jeugd [Bladmuziek]. - Quoidbach, Th. (Brussel : Schott)
Dit boek bevat volgende liederen
La Brabançonne
O Belgenland
De Vlaamsche Leeuw
Valeureux Liégeois
La Liégeoise
Te Wapen
Groeninge
De Nationale Driekleur
Le Drapeau National
Ons Vaderland
Arteveldelied
Choeur de van Artevelde
Vers l'Avernir
Naar Wijd en Zijd
Où peut-on être Mieux
Waar kunnen we beter zijn
Dieu sauve notre Roi
Het lied der Knapenschap
Mijn Vaderland
Congoland
Le Congo
Hymne Belge du Congo
Waar ligt mijn duurbaar Vaderland
Où donc est ma Patrie?
Maas en Schelde
L'Escaut et la Meuse
Union et Patrie
Heil u, mijn land!
Chant jubilaire
De Zwarte Leeuw
Les soldats du Roi
O sol Natal, ô doux Pays
Eendracht
Chant de l'Union
Voor Vrijheid, Vorst en Vaderland
Patrie, Prince, Liberté
Het lied der Vlamingen
J'aime mon Pays
Le Roi Albert 1er
Léopold III
Koning Albert
De inlijving van Prins Leopold
Koningin der Belgen
Vlaanderen
En Wallonie
Des Vlamings Lied
Le Chant du Flamand
Li Tchant dès Walons
In Vlaanderen
Mijn Vlaandren heb ik hartelijk lief
Heil, Brussel
A toi, ô Bruxelles
Klokke Roeland
Li chant des Ligeois
Les six cents Franchimontois
Mi bé Payis d'Lidje
Nos Irons Vir l'Car d'or
Le Doudou
De Leeuwenstandaard
Gegroet, o Schoone Gildevaan
Vive Nameur Po Tot
Li Bpuquet Dell'Mariee
Al zingend 't Vrije Lied
Les Tournaisiens sont là
Pays de Charleroi
D'Jean d'Nivelles
Jean de Nivelles
Les Cheong Clotiers
Li Carion d'Saint Auboin
C' n'est ni co Frameries
Willem van Saeftingen
Zu Ârel op der Knippchen
Lu nut' du May
Oepe es noch finder äss Tirol
Ma Vieille Ardenne
In Luxemburg
De Noordzee
De Schelde
Omdat ik Vlaming ben
Mijn Moederspraak
Ma Langue Maternelle
Moeder
Moederken Allleen
Grand'père et Mère Grand
Mijn Jongste Zusje
Kindeken, Slaap
Berceuse
Het Haantje van den Toren
Hemelhuis
Ik ken een lied
Het Liedje van den Beiaardier
Beiaardlied
Blijheidlied
Het Liedje van den Uurwerkmaker
Het Lied van den Smid
Le Chant du Forgeron
Het lied van de Baren
Boerenlied
Het Lied van het Werk
Paix, Travail et Liberté
Leyiz-M'Plorer
L'avez-ve Vèyou passer?
Pauve Mohe
Prindez Vos'Baston, Simon
Het Looze Visschertje
Klein, klein Kleuterken
Het Zandmanneken
Le petit Homme de sable
Het waren twee Koningskinderen
Le Fils à Sébastien
La Bière
Li Bire
Het Pijpken en het Glasken Bier
Hij die geen Liedje zingen kan
Ducasse
Het Klooster van Sint-Arjaan
Zeg, Kwezelken, wilde gij dansen
Sainte Catherine
L'Escouvion
Nature en Fête
Chants d'Oiseaux
Ik ben een Blomme
't Hofje 's morgens
Le jardin au matin
Daar zat en sneeuwwit Vogeltje
Het geweten
Het daget in den Oost
Naar Groeningveld
De Pekker
Wij reizen om te leeren
Klompenliedeke
Wij stappen onverlegen
La Chasse
La Marche des Scouts de Belgique
Weest fier
Sois Fier
Branle-Bas
Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen
Hymne Matinal
Garde notre Sommeil
Ce que c'est qu'un Drapeau
On ne passe pas
Salut au Drapeau
Valt aan!
David en Goliath
Ons Geschonden Vaderland
Het Leeuwenlied op 't Belgisch Front
Aan onze helden
Yzerlied
De Gewonden
Een Heldenbrief
Eenzame Dood
La légende d'un Peuple et d'un Roi
Les "Jasses"
La Caporal Tresignies
A la Mèmoire du Caporal Trèsignies
Gloire à Gabrielle Petit
Quand plus tard, ô Roi
Tombe de Soldat
La Mère du Combattant
La Chanson de l'Exilé
Les Volontaires
La Voeu du Martyr
Onze Lieve Vrouw van de Yzer
De Klokkendag
Tu Renaitras!
O Belgenland! Wiil nu Verrijzen!
Nederlands
Partituur
Keywords: liederen; partituren