Groot geïllustreerd keukenmeiden zangboek [Bladmuziek]. - van de Merwe, Jaap (Utrecht Antwerpen : Bruna, 1976)
Deze publicatie bevat volgende liederen
Bij de kazerne
Amsterdam bij nacht
Moet ik dan, moet ik dan?
De Kroeg
Mijn Vriend Lindeman!
Schommellied
Toen gij nog pril van zestien jaren waart
Vogeltje, vlieg niet te vroeg uit 't nest
Droomende schoonheid
Het schreiende meisje
Mijne zonne
Aa de deur van je woning
De Rozenkrans
Ramp der 'Titanic'
Het Verdwenen Accoord
Het Angelus klept in de verte
Krüger's Geloof en Bede
De boodschap op de hei
De paus leeft sierljk op deez' aard
Opmarsch der Vrouwen
Morgenrood
Jeruzalem, de heilige stad
De koster en zijn klokken
Hoe dankbaar ben ik mijne Moeder, dat zij mij bidden heeft geleerd!
Halleluja
Het kind in de kribbe
Henriëtte Sontag's polka
De Oude Tante
Dat 's onze Puckie
De Spoorstaking
Vrouwtjes van 't tooneel
Naar de Parade in de Maliebaan
Kom, Karline! Kom!
In den Theetuin van het Tolhuis
Kiele Scheveningen
De Restaurant-Bediende
In het schemeruurtje
Mijn Grootvaders Klok
Het dierbaar ouderhuis
Het Hutje bij de Zee
Margarine!
De Verliefde Keukenmeid
Zilver tusschen 't Goud
De blauwe kiel
Ondanks is 's Werelds loon
De Plaat gepoetst!!!
Afgedwaald
De Koopman in Duikelaars
De brand van Berlijn
Voor Rotterdammers is dat goed genoeg!
Maar die kat kom weer...die kon nie langer wag
Uit nood gedreven
Mensch, durf te sterven!
De moeder van de dienstweigeraar
Tiperary!
It's a long, long way to Tipperary
Vlieg Coupletten
Een Belg naar 'Olland
Als de vrouwen mobiliseeren
Vrije vrouwen
De Kiesrechtdames
Mannie maak eens gauw me blousje los
Hij gaf haar 7 steken
Ta-ra-ra boom-de-ay!
Hittepetit
Paatje zei : je krijgt geen wau-wau
Marianne
De werkmansvrouw
Huize Morgenstond
De blake slavin
Lorelei
Het weesmeisje
Weet ge, moeder, wat ik droomde?
De 3 ruitertjes
Wel man, gij moet naar huis toe gaan!
Levenslang
De Moord van Buiksloot
Baas hij rust in killen grond
De vergeten Zwerver
Malaboch
Salem Aleikum
Para-Para-Paradiso
Krontjong Ajoen Ajoen
Manisee
Terang boelan
Wat brandt daar op die bergen
De wrede Europiaan
Sarina : het kind uit de dessa
Leve de Buit!
Het lied van 't dierbaar vaderhuis
Wat gaat het mij aan, ik ben maar een orgelman
Satyrische Allerlei
Lied van den Professor
De lessen van Mama
Lieve moeder, dat doet de wind
Ja baas...
De Eerste Huwelijksnacht
Mina, neem jij den hengel in je hand
Het groote Succes der gezusters Hameetman
Het avontuur van een Tramconducteur
Wanneer? Waar?
Sletje Floddermadam
Archief Sylvain Libert
Nederlands
Partituur
Keywords: liederen; partituren