De koekoek = The cuckoo = Le coucou = Der Kukkuck = Den Kukker [Bladmuziek] : 25 liederen voor de Internationale Rode Nederzetting = 25 songs for the International Red Settlement = 25 chansons pour le Colonie Rouge Internationale = 25 Lieder für die Internationale Rote Kinderrepubliek. - Arbeiders Jeugd Centrale (AJC) (Amsterdam : AJC, 1947)
Deze brochure bevat volgende liederen
De Trekvogelmars
Singt das Glück der Jugendtage... (Trekvogelmars in het Duits)
La Marche des Faucons Rouges (Trekvogelmars in het Frans)
När vi taga fram (Trekvogelmars in het Zweeds)
Syng om Barndomstidens lykke (Trekvogelmars in het Deens)
Beurt onze vlaggen
Hebt unsre Fahnen in den Wind! (Beurt onze vlaggen in het Duits)
Wij zijn jong
Wir sind jung (Wij zijn jong in het Duits)
Vi äro ungo (Wij zijn jong in het Zweeds)
Als wij schrijden
Wann wir schreiten
Youth song
Kameraadschapslied
Link your hands together
De Pinksterblom
Meimorgen
Die winter is vergangen
Der Winter ist vergangen
The winter has blown over
K' Heb mijn wagen volgeladen
Ik voer laatst over zee
Daar kwam enen boer van Zwitserland
En daar zat enen uil
Er was een oorlogsschip
De Wielewaal
Daar vaart een man op zee
Ontwaakt, ontwaakt!
Morgen
Wacht auf!
Wordt wakker!
Gogen
Erwacht!
Avondstilte
Du Nattergal
Hemel en aarde
Fru Musica
De ivrge Musikanter
Die Musici
Moedig voorwaarts
Lachkanon
Smaak'lijk eten
Viva la Musica
Stoelen te matten
Chairs to mend
Kom toch!
Come follow!
Komm doch
Dona nobis pacem
Nederlands
Bladmuziek
Keywords: AJC (Nederland).; liederen; socialisme