Zingen dat willen wij [Bladmuziek]. - Kohnstamm, Carla (Amsterdam : Arbeiderspers AJC, 1951)
Deze publicatie bevat volgende liederen
Wij schrijden onder 't sterrenheir
Trekvogelmars
De grote trek
Als wij schrijden
Kameraadschapslied
Al huilen stromen nog zo fel
De jonge garde
Beurt onze vlaggen
Uit der dagen grauwe zorgen
Wij zijn jong
Gouden meizon
Zingend marcheren wij
Als een bonte vogelvlucht
Wie gaan langs de straat
Hij die de wolken volgen wil
Vlam, stijg omhoog
Wij staan om de mast
Naar buiten in de wei
De zomer is gekomen
Geen dag kan zo beginnen
Des winters als het regent
Wil wil horen een historie
Drie schuintamboers
Wat zullen onze partiotjes
Waarom zou ik het dansen laten
En laat ons nog eens rondgaan
Maseurtje
De krepelaar ging wandelen
Daar kwam een muis gelopen
Al van den drogen haring
En wij gingen al naar de zee
Leeuwerikske
De boer had maar enen schoen
Moeder, ik wil hebben een man
Al die willen te kap'ren varen
En zo rijden wij te peerd
Huusman
En s'avonds
Wel'ekomen, kerremisvolk!
Nieuwjaarsliedje
In't fortuintje
'k Zag twee apen
Holle bolle Gijs
Louw, louw, lelijke louw!
Viva de zee!
Al onder de weg van Maldegem
Woetsjambo
Wel Island gij bedroefde kust
Ik kwam er lestmaal
Het waait een windeken koel
Ik zie die morgensterre
Wij willen vanavond genoeglijk zijn
Naar Oosterland wil ik varen
Ik hoorde dees dagen
Die mei plezant willen wij planten
Schoon lief, hoe ligt gij hier en slaapt
Windeken daar het bos afdrilt
Ik wil van dezen avond
Uit Oostenlanden
Vrolijk herders, komt vrij binnen
Herders, brengt melk en zoetigheid
Daar van den nacht
Du bist der menschen hoop en droost
Lof en dank
Wij loven u
Domine refugium
Er is een roos ontsprongen
Drie koningen-canon
Er is een roos ontsprongen
Drie koningen-canon
Als wij soldaten 't saam te-velde-gaan
De vogel werd gelokt, gefluit
Slaat op den trommele
Weest nu verblijjd
O musica, gij zoete konst!
Als fantasie niet in ons midden woonde
Wees welkom
Avondstilte
Zingen dat willen wij
De sterren
Wees toch stil
Tra-ra
Goeden morgen klare zonneschijn
Ons lokt de bloeimaand mei
Dictum
Daar zitten drie narren
't Regent
Het schone dat de goden geven
Een vreemde, arme snuiter
Laat een vrolijk lied ons zingen
Waaneer de koekoek roept
Laat niet tot dank
Kom mee naar bossen en velden
Klaes
Avondstond
Jeugd van Nederland
Wanneer de gulden dageraad
Vlammen omhoog
De dominé van Urk
De meimaand in zijn blij gewaad
Als j'in een glazen huisje woont
Ik wens u een zalige nieuwejaar
Nederlands
Partituur
Keywords: AJC (Nederland).; liederen; partituren