A la vapeur, dat heet progres ! [Bladmuziek] : liederen van de industriële revolutie - Demoen, Erik; De Herdt, René (Gent : MIAT, 1985)
Deze publicatie bevat volgende liederen
De voordeln van den yzeren weg
Den nieuwen a vapeur van Aelst
Vreeselijke spoorwegramp te Contich
De bareelwachter
Huldezang der vigileurs aan den tramway
De electrieke tram
De Gentsche tramway
De velocipeden of trapwagens
De velocipede
Pierlala en de straatjongen
De kaaien van Antwerpen
By het plaetsen van den eersten steen vanhet stapelhuis te Gent
Nieuw lied van den brand antrepot
De broodrover (graanzuiger)
Dokwerkers rond de roode vaan
Het panamaschandaal
De looping the loop van Pegoud
De vlieger
De stoom-machinen
Dat heet progres
De pertrool
Het Antwerpsch schip : de Liberteit
De vooruitgang
Nieuw liedeken
De aanhechting van Congo
De wereld binnen duizend jaar
De electriciteit
De electriek horlogie
O! Die stinkende verlichting!
Waterleidinglied
Den telefoon
Zollikoffer
Den Eiffeltoren
De wereldexpositie van Antwerpen
Den innovation
Cinema pathe
De drukpers
Carolientje
Lieven Bauwens
Klagtlied van de katoenspinners
De Gentsche katoenwerkers
Geenen wever meer
Mijnen meulen wilt niet draaien
Den bisschop uit de Lys
't Klokje die klept
En geef maar Soss
De martelaressen der continues
De vier getouwen
Vereenigt u! Spinners van Gent
De vlasnijverheid
Zwingelaarslied
De vlasbewwerkers
La mode de Paris!
De crinoline-rokken
Arbeiderslied
Arbeidersvolksliederen uit de suikerraffinaderijen te Tienen
Lied der vicosebewerkers
De kopergieter
Loflied op de smid
Smeders-lied
Draaien is onze stiel
De koolmijnwerker
Lied der mijnwerkers
Schrikkelijke mijnramp te Anderlues
Liedeken op de schrikkelijke ontploffing van Oosterweel en den brand van Antwerpen
Schrikkelijke ontploffing te Wetteren in het Poermagazijn
Gezang over de ijselijke brandramp in den Hobookschen polder
Den slegten tyd - fabriek-lied
Koeivoet
De Vlaemsche werkman
De Vera-Paz
Verrapas
Brood!
De ellende der werkloozen van Gent
Drinklied
Het verschil tussen den ryken zattekul en den werkman
Klaasavond
Witte handen
Vergeet den arme niet!
De wet op de liefdadigheid
Acht uren werken
Wordt het dan nooit geen zaterdagavond
Het fabrieksmeisje
Geene scholen meer!
't Moleken van Tsaaie
Het bedelaarskind
Wat de werkman vraagt
't Loon van den arbeid
Tentoonstelling te Gent, Groot Vleeshuis, van 20 juli tot 18 augustus 1985
Nederlands
Bladmuziek
Keywords: kunst; liederen; partituren; industriële revolutie; tentoonstellingscatalogi