Nederlandsch liederboek : 2. balladen en verhalende liederen, enz. - Van Duyse, Florimond (Gent : Van Rysselberghe & Rombaut, 1929)
Deze publicatie bevat volgende liederen
Van Heer Halewijn
Van die coninghinne van elf jaren
Het daghet in den oosten
Van Heer Daneelken
Van twee conincskinderen
Het waren twee conincskinderen
Van den bloemenmaker
Ic stont op hoghe berghen
Daar zat een sneeuwwit vogeltje
Naer Oostland willen wij rijden
Den dach en wil niet verborghen sijn
Aan d'oever van een snellen vliet
Ik zat te spinnen voor mijn deur
De liefde op het ijs
Ik ken een lied
Een trommelaar met rooden mond
Lentelied
Ghequetst ben ic van binnen
Mijn hertken hevet altijt verlanghen
Schoon lief, hoe ligt gij hier en slaept
Het viel een hemels dauwe
Ic sech adieu
Gheseghent sijn mijn liefs bruin ooghen
Ik zag Cecilia komen
Roosjen uit den dalen
Gelijk een roos in 't groene veld
Mijin hat is vol verlangen
Er leeft een kind in Brabant
Een bloemken
Vensterliedeken
Wanneer de winter comt int lant
Des winters als het reghent
Zeg kwezelken, wilde gij dansen?
Te Kieldrecht, te Kieldrecht
Die nachtegael die sanc een liet
'k Kwam lestmael door een groene wei
Daer ging een pater langs het land
Jan Broeder vrijt een meisje zoet
Pierlala
A, a, a, valete, studia
IÃ¶ vivat!
Klein, klein kleuterken!
Jan mijne man zou ruiter worden
S' Avonds, als ik slapen ga
Hop, hop! mijn vroolijk hobbelpaard!
Ik moet u toch reis roemen
Viooltje, zacht van kleuren!
Krijgsmarsch
Lied van den boer
Wij reizen om te leeren
De kabels los!
Bibliotheek Camille Huysmans
Nederlands
Meerdelige publicatie
Keywords: liederenbundel