Liederen der gemeenschap [Bladmuziek] : tweede deel der liederen. - Van Collem, A. (Bussum : Van Dishoeck, 1918)
Deze brochure bevat volgenden liederen
Ben ik de klank die door de luchten relt...
Ergens is het allergrootst geheim des levens...
Alles is mooi...
Wij liepen in den klaren blauwen nacht...
De nacht heeft wonderlijk ontroerd...
Er was een zoet geluid ontwaakt...
Hoor de stilte schrijden...
Als de nacht daalt in mijn hoofd...
Gebed...
Ik wil een zang zijn over uwe hoofden...
Gij zult dan niet meer zijn...
Morgen wellicht...
Ik ben van alle zelfbegeerte vrij...
Als gij aan de minste mijner geeft...
Ik wilde dit u voor uw leven geven...
Het universum zingt...
De man met de spade...
De Aarde...
Mocht ik u niet meer kunnen zien...
Ik meende mij te vinden...
Zaligspreking...
Heb ik het komen van den nacht verstaan...
Alles van u en niets van mij...
Dit zal het einde zijn...
Ik heb dit lichaam wel bemind...
Wanneer het zomer werd...
De zon heeft mij gemaakt...
Ik kan niet zwijgen, eerst moet ik uitzingen...
Steeds baart ge mij, daar is geen dood-zijn meer...
Eens droomend kind dat met de sterren speelt...
Zoudt gij dan bedoelen...
Zoo lekker voor jezelven henen, schrijven...
Nu weet ik wat in mij is denkende...
In mij is het lichtende verblijden...
De fijne luisterende boomen staan...
De boomen wachten dat gij hen moogt zien...
Gij moet schrijven uit de stilte...
Gij moet schrijven uit het overal,...
De boomen houden intocht in mijn oogen...
Muziek...
Die u niet kennen...
Niets is er, dan waar gij zijt...
Het huis der schoonheid
Nederlands
Partituur
Keywords: poëzie; liederen