Merelslag [Bladmuziek] : zangbundel ten dienste van de jeugdbeweging. - Arbeiders Jeugd Centrale (AJC) (Nijmegen : AJC, 1945)
Deze bundel bevat volgende liederen
Wij zijn jong
Wandellied
Het zonlicht tegemoet
Makkers op
Meimorgen
De pinksterblom
Wij schrijden onder 't sterreheir
Als de zondag
Zwerftocht
Jeugdmars
De zwerver
Bij 't krieken der dagen
Wat is de wereld wijd!
Hoog op de gele wagen
Trekt uit
Hagel en sneeuw
Schoon lieveken waar waarde gij?
Waer staet jou vaders huys en hof?
De zuiv're meie
Het was te nacht
Di mey playsant willen wi planten
Weefliedje
De Linde
Daar was een sneewwit vogeltje
Het was op enen avond laat
Wij zijn al bijeen
Molenaartjes wind is zuiderwind
Schoon Sophie
Mijn vader is een bakker
Den uil
Boerenbruiloft
'k Zag twee apen
In de wei
Vier weverkens
Wie wil er mee naar Wieringen varen?
Sint Cecilia
Te Kieldrecht
Viva de zee
Spotliedje
Het liedje van de molenaarster
Vedeldi, vedeld ei
Regendag
De rode vlam
Kom toch
De Wielewaal
Wordt wakker
Een vreemde, arme snuiter
Dansliedje
Morgenlied
Lente
Kleermakers canon
De klokken
Vrolijke musici
Drie ganzen
Op gij allen
Een enkel duivelswijf
Nederlands
Bladmuziek
Keywords: AJC (Nederland).; liederen; socialistische jeugdbeweging