"Arm Vlaanderen" zingt of het geluk der onbewusten [Bladmuziek]. - Wilmars, Dirk (Antwerpen : De Dageraad, 1975)
Deze publicatie bevat volgende liederen
Sjouwermans liedje
De jonge geuzen van Antwerpen
Charlotte-Mieken een potpourieke
Catharina van Hoogemoed
Mijnheer en Madame van Dooren
Rijmelarij
Mieken Regtuit
De zang
Slotlied
Waarom ik zing
Zatte trien
Wacht u van de geteekenden
Sint Job, Sint Job
Vastenavond
Liefde drang
Huwelijkslied
Ntionaal tooneel
Voor koning en Vaderland
Niet dood
Fransch Vlaamsch
Het Vaderland in gevaar
Het Vlaamsch is naar de kwaartjes
Rampzalige sinjoren
Onz' eigen poesen
Een vogel zingt ljik hij gebekt is
Franse partij
Het Kanailje
Proletariërsliefde
Wij zijn zoo gemeen
Feestheid
De kleine bronnen
Er zijn op aarde
Heidens tafellied
Als ge zoo nauw gaat kijken
De koffietafel
De zwarte mannen
't Is niet om te lachen
Mannen met grijze haren
Patientie met den beer
Arme mensen troost
Vooruitgang, verlichting en beschaving
Rijk en arm
Dien ongelukkige slechte tijd
Op onz' verlichte geesten
Koekoek
De litanie van petrolie
Japneuzerij
Beschaafde liê
De truterij
Ik viel op mijn pooten
English fashion
Scheldelied
Ik zit aan't raam en zie de mensen lopen
Aan de geliefde mijns harte
Minnelied
Groote woorden en klein
Een Roosje zonder DOren
De taal der liefde en de rijke taal
Antoinetje
Een ontroostbare weduwe
De zuster van Kabaske
Een bedrieger bedrogen
Een man in rouw
Mijn levensschets
Nederlands
Bladmuziek
Keywords: 19e eeuw; liederen; proletariaat