Wij staan scherp [Bladmuziek] : het grote ontwaakliederenboek. - Vandecaveye, Hendrik; Van Schandevyl, Mark (Gent Brussel : Masereelfonds Fonds L. Magits, 1983)
Deze publicatie bevat volgende liederen
Als de nood het hoogst is...
Factory
Wij zijn zo gemeen
Mijne laatste frank
Out of work
Lied der werklozen
Geef me werk
Zonder werk
Dead end street
Het primuslied
RBP liederen
Scheepsbouwers
Intergarde
VBO
Rattenlied
Lock-out liede
Boelstaking
Alé den blauwen
Est-ce que tu l'aurais cru
Part of the union
Brood
Jonge helden
De wapens neer
Sunday bloody sunday
De veensoldaten
Roniie, talk to Russia
Wapenhandelliederen
Als de bank wordt overvallen
Anti-kernraketliederen
Witte sokken
Geeft hun een bommeke
Stop de neutronenbom
Vecht mee
Selder in de kelder
Wij gaan betogen
Waanzin zonder wetten
Kernraketteke
Cruise missiles
Atomistenlied
De oproerige soldaat
Voorbij
Aan de oever van de Dender
De heren van Phillips Petrol
Wat groeit er in mijnen hof
Anti-breekwerf songs
Waste land
Blaas de bruggen op
Vivan ons straatjen
Philips
Nr 1
Nieuw liedeken
Actie - radioactief
Zottenspel
Reddy kilowatt punk
Wie wie wie
Kernenergie wil 't volk kapot
Vmomo
Fascist groove thang
Fascisme is moord
Polen is zo dichtbij
El salvador
Het 'commoenistenschwein'
Mijn buurman
Dans van de Turken
In the ghetto
De vrouw is niets
Vrouwen wij strijden samen
Het Mariannelied
Ik ben een vrouw, mijnheer
Woman is the nigger of the world
Het continuemeisje
't Is na den achten
Le chant des chômeuses
Doplied
Hand in hand, alle vrouwen
Zieke Lize
Abortuslied
Doctorenlied
Unbeschreiblich weiblich
Mannenlied
Sing if you're glad to be gay
If i can dram
Wat zoudt gij zonder 't werkvolk zijn
Lied van de haat
Get up, stand up
Stand up and fight
Hoort het rollen van den donder
Something in the air
Volunteers
Slaap maar België
Resistance
Lied van der arme mensen
Ik sta scherp
Allemaal
Helpt uwe broeders
De Internationale
Nederlands
Bladmuziek
Keywords: arbeiderscultuur; liederen; strijdliederen